“We zagen al snel de toegevoegde waarde.”
Hans Boerkamp, Managing Director

Software voor grafische bedrijven

Rainbow Crossmedia automatiseert de volledige workflow van grafische bedrijven met Microsoft Dynamics en PrintVis, zodat ze wendbaarder worden. Gerichte (online) marketing helpt het bedrijf om bewustwording te creëren in de doelgroep en vroegtijdig in gesprek te komen met potentiële klanten.

+100%
Conversies
+75%
Leads
Strategische visie

De drukkerij van de toekomst

De tarieven in de grafische sector staan onder druk. Klanten stellen hoge eisen en zijn minder trouw. Ondertussen kapen digitale nieuwkomers in rap tempo business weg. Om te overleven, moeten grafische bedrijven wendbaar zijn ‒ zich snel en voortdurend kunnen aanpassen aan de marktontwikkelingen en klanteisen. De software oplossingen van Rainbow Crossmedia helpen precies daarbij.

In 2019 startte Rainbow Crossmedia met VakMerk voor het ontwikkelen van een marketingstrategie om verdere groei te faciliteren. Om vervolgens een bij het merk passende huisstijl te ontwerpen, een nieuwe website te realiseren en alle marketingkanalen in te richten. In 2020 werd gestart met de realisatie van content die vanuit een strategische visie op de markt inspeelt op de uitdagingen van ondernemers in de grafische industrie. Aangevuld met concrete uitleg hoe softwareoplossingen helpen om die uitdagingen het hoofd te bieden. Zo worden klanten en prospects geïnspireerd diensten en producten te digitaliseren en zich te ontwikkelen tot een ‘drukkerij van de toekomst’.

“We krijgen meer en betere leads binnen, die we ook kunnen converteren naar nieuwe business.”
Hans Boerkamp | Managing Director
Wouter den Ottelander

Merkvoorbereider voor Rainbow Crossmedia

“Samen weten we grafische bedrijven uit te dagen over hun toekomst na te denken.”
Uitdagingen

Door de marktkennis van de consultants van Rainbow Crossmedia zijn we in staat over het ‘waarom’ te praten in plaats van alleen maar over het ‘wat’. We maken content die potentiële klanten echt aan het denken zet over de toekomst van hun bedrijf en de uitdagingen die op ze af komen. Dat creëert de kans om eerder in gesprek te komen met bedrijven dan als je alleen maar communiceert over de functionaliteiten van je product.

In beeld blijven

We monitoren scherp hoe campagnes presteren om te verbeteren, maar kijken ook steeds of er nieuwe kanalen zijn om content te verspreiden. Daarnaast snappen we allebei hoe belangrijk het is om steeds nieuwe content te maken om bij te blijven met de ontwikkelingen, beter gevonden te worden en voortdurend in beeld te blijven bij zowel prospects als klanten.

Drie onmisbare pijlers voor een succesvolle B2B marketingstrategie

Drie onmisbare pijlers voor een succesvolle B2B marketingstrategie

Zo kom je op een gestructureerde manier tot een samenhangende marketingmix

Lees meer