Workshop

Klantgericht communiceren voor IT-professionals

Na 7 sessies beter vertellen, presenteren én schrijven!

Duur

zeven ochtenden

Locatie

JOINN!
Onderdoor 5 te Houten

Kosten

€ 1795,-

Hoe vaak heb jij het gevoel dat je verhaal niet goed overkomt? Dat het je niet lukt om complexe oplossingen of voorstellen op een begrijpelijk en overtuigende manier over te brengen? En om je publiek te overtuigen van jouw visie en ideeën? Dan ben je zeker niet de enige. Veel IT-professionals vinden het lastig om de kennis en ideeën die in hun hoofd zitten in een goed verhaal te gieten. Tijdens een presentatie, webinar of productpresentatie. In een advies- of verkoopgesprek. Of op papier in een offerte, adviesrapport, projectplan, blogartikel of whitepaper.

Communiceren is leuk!

Klantgericht communiceren is een kunst die je werk effectiever en leuker maakt. Als je beter begrijpt wat er in het hoofd van je klant omgaat en je verhaal gestructureerd en overtuigend vertelt, zal je communicatie veel meer effect hebben. In IT-opleidingen wordt hier helaas weinig aandacht aan besteed. Maar met goede tips

een goede structuur en veel oefenen, kun je jezelf enorm verbeteren en wordt vertellen, presenteren en schrijven één van de leukste onderdelen van je werk!

Gedurende zeven ochtenden, ga je samen met vakgenoten aan de slag met eigen praktijkvoorbeelden. Met je klant in gedachten, leer je hoe je een verhaallijn opzet en je verhaal op een heldere, boeiende, inspirerende en professionele manier vertelt. Een verhaal met echte inhoud. Op papier, in een presentatie, op social media en tijdens een gesprek. Zeven sessies vol praktische tips, concrete handvatten en oefeningen. In een open sfeer is er alle ruimte om elkaar feedback te geven en van elkaar te leren.

Tijdens deze workshopreeks zal er een wereld voor je opengaan, waarin het overbrengen van complexe materie geen opgave meer is, maar iets om naar uit te kijken!

Programma

DAG 1

Klantgericht communiceren

Wat is dat eigenlijk, klantgericht communiceren? Over communicatiestijlen en- doelen.

DAG 2

Het klantgesprek

Hoe voer je een effectief (advies)gesprek? Over vragen stellen, luisteren en kort, bondig en overtuigend spreken.

DAG 3

Presenteren I

Op welke manier overtuig jij je publiek? Over het helder, onderbouwd en inspirerend presenteren van ideeën en (project)voorstellen.

DAG 4

Presenteren II

Hoe verkoop je concepten en oplossingen? Over presenteren en demonstreren tijdens seminars, webinars en congressen.

DAG 5

Commercieel schrijven

Waarom kiest een klant voor jouw bedrijf? Over het schrijven van succesvolle offertes.

DAG 6

Vakartikelen schrijven

Hoe schrijf je content die echt gelezen wordt? Over het schrijven van professionele (blog)artikelen, whitepapers en eBooks.

DAG 7

De finale

Hoe vertel jij vanaf nu betere verhalen? Over de 25 dingen die je nooit meer mag vergeten. Met een gezamenlijk afsluitende lunch!

Alle workshops vinden plaats van 8:30 tot 12:30. Na afloop ligt er een lunchpakketje voor je klaar, zodat je snel door kunt naar kantoor of je klant. De laatste keer sluiten we gezamenlijk af met een uitgebreide lunch van 12:30 tot 13:30.

Peter Dieleman

Verhalenverteller
en inspirator

Begeleiding

Tijdens de workshopreeks word je begeleid, geadviseerd, geïnspireerd en geprikkeld door Peter Dieleman. Een ervaren IT-professional en ondernemer, die tegenwoordig IT-bedrijven begeleidt bij hun marketing- en contentstrategie. Hij helpt dagelijks IT’ers bij het schrijven en presenteren over complexe onderwerpen. Of het nu gaat om cloud services, infrastructuur, software development, big data of data science. Deelnemers waarderen Peter’s workshops voor de rustige en heldere uitleg, de praktische tips, de directe feedback en de open en gezellige sfeer.

Aanmelden

Ben jij een IT-professional en wil je graag beter leren presenteren, schrijven en spreken? Wil je samen met vakgenoten op een praktische, leuke en inspirerende manier je communicatie echt verbeteren? Schrijf je dan snel in voor de workshopreeks. Het aantal plaatsen is beperkt.

 

Duur

zeven ochtenden

Locatie

JOINN!
Onderdoor 5 te Houten

Kosten

€ 1795,- excl. BTW

Vakmerk
Poortdijk 23
3402 BM IJsselstein
www.vakmerk.nl
info@vakmerk.nl

Peter Dieleman
+31 (0)6 53 61 29 76
peter@vakmerk.nl